google-site-verification=wn2WQa3dTzWH-AtzYQLQKqaCysuGFwIWcjOPbHUqpek bespaar met hernieuwbare energie
top of page

Digitale meter zonnepanelen

Digitale meter én zonnepanelen? Dan mag die meter vanaf vandaag niet meer "terugdraaien"

Wie zonnepanelen heeft én al een digitale meter in huis heeft, kan sinds middernacht niet meer genieten van de (virtueel) terugdraaiende teller. Het arrest van het Grondwettelijk Hof dat het Vlaamse principe van de terugdraaiende teller vernietigt, is namelijk vandaag gepubliceerd in het Staatsblad. Daarmee is het arrest officieel van kracht.

Op deze zonnige maandag vervalt voor de ongeveer 101.000 eigenaars van zonnepanelen die al een digitale meter hebben, het systeem van de virtueel terugdraaiende teller.

Zoals half januari al verwacht werd, is vandaag in het Staatsblad het arrest van het Grondwettelijk Hof gepubliceerd dat de Vlaamse compensatieregeling naar de prullenbak verwijst.

Netbeheerder Fluvius heeft - net als andere dagen - om middernacht alle digitale meterstanden opgenomen. Die zullen nu door de energieleveranciers gebruikt worden om een afrekening te maken, die over een aantal weken in de bus zal vallen. Eventuele overschotten verdwijnen, want de digitale tellers worden op nul gezet.

40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page