google-site-verification=wn2WQa3dTzWH-AtzYQLQKqaCysuGFwIWcjOPbHUqpek
top of page

Zonne-energie. Uw zonnepanelen upgraden met thuisbatterijen.

Bijgewerkt op: 10 feb.

Uw zonnepanelen upgraden met thuisbatterijen: wat u kunt verwachten

Met de groeiende vraag naar schone en duurzame energie kiezen veel huiseigenaren voor zonnepanelen om hun huis van stroom te voorzien. Zonne-energie is niet alleen gunstig voor het milieu, maar helpt ook bij het verlagen van de elektriciteitskosten op de lange termijn. Maar heb je ooit overwogen om je zonnepanelen te upgraden met thuisbatterijen?

In dit artikel bespreken we de voordelen en verwachtingen van het opnemen van thuisbatterijen, ook wel thuisaccu

genoemd, in uw zonne-installatie.


Plaatsing bij de Familie Bouts in Hasselt. 3 batterijen van 8,2 Kw
Alpha ESS Smile 10HV

Zonnepanelen zijn een fantastische bron van hernieuwbare energie, maar ze hebben één groot nadeel: ze produceren alleen energie als de zon schijnt. Dit betekent dat je tijdens nachtelijke of bewolkte dagen een alternatieve energiebron nodig hebt. Dit is waar thuisbatterijen in het spel komt. Door overtollige energie die door uw zonnepanelen wordt opgewekt overdag op te slaan, kunt u met thuisbatterijen die opgeslagen energie 's nachts of bij gebrek aan zonlicht gebruiken. Dit zorgt voor een continue en betrouwbare levering van elektriciteit om uw huis van stroom te voorzien.

Een van de belangrijkste voordelen van het opnemen van energie uit de thuisbatterijen in uw zonne-installatie is de mogelijkheid om meer zelfvoorzienend te worden.

Door overtollige energie op te slaan, kunt u uw afhankelijkheid van het net verminderen, vooral tijdens piekperiodes.


Dit helpt niet alleen bij het verlagen van uw energierekening, maar biedt ook back-upstroom tijdens stroomuitval. Met thuisbatterijen kan u ervoor zorgen dat kritieke apparaten, zoals koelkasten of medische apparatuur, blijven draaien, zelfs als het net uitvalt.

Bovendien kunt u met een thuisbatterij ook profiteren van gebruikstijdtarieven. Energietarieven variëren vaak afhankelijk van het tijdstip van de dag, met hogere tarieven tijdens piekuren. Door energie op te slaan in tijden van lage vraag en deze te gebruiken tijdens uren met een hoge vraag, kunt u uw elektriciteitskosten aanzienlijk verlagen.

Deze functie kan vooral gunstig zijn voor huiseigenaren die het grootste deel van hun tijd thuis doorbrengen tijdens piekuren.

Wanneer u overweegt om uw zonnepanelen te upgraden met thuisbatterijen, is het essentieel om uw energiebehoeften en de capaciteit van de batterij te beoordelen. Afhankelijk van uw energieverbruikspatronen hebt u mogelijk een grotere of kleinere batterijcapaciteit nodig. Het contacteren van kan u helpen bij het bepalen van de juiste grootte van de batterij om aan uw vereisten te voldoen.


Kortom, het upgraden van uw zonne-energiesysteem met een thuisbatterij, of "thuisaccu" zoals het in het Nederlands wordt genoemd, biedt verschillende voordelen. Hiermee kunt u overtollige energie opslaan en gebruiken, waardoor u minder afhankelijk bent van het net en back-upstroom levert tijdens uitval. Bovendien kunt u profiteren van de gebruikstijdtarieven, waardoor uw elektriciteitskosten verder worden verlaagd. Uiteindelijk verbetert een thuisbatterij de efficiëntie en betrouwbaarheid van uw zonne-installatie, waardoor het een waardevolle investering is voor een duurzame en zelfvoorzienende toekomst.Commentaires


bottom of page