google-site-verification=wn2WQa3dTzWH-AtzYQLQKqaCysuGFwIWcjOPbHUqpek
top of page
AlphaESS thuisbatterijen_edited.jpg
Alphaess
Cashback thuisbatterij actie

Alpha ESS thuisbatterijen en opslagsystemen

Alpha ESS thuisbatterijen is een van de toonaangevende oplossingen en dienstverleners voor energieopslag ter wereld.

Alpha ESS is gespecialiseerd in de residentiële en commerciële markt, met als doel de meest kosteneffectieve en geschikte oplossingen te leveren. Alpha ESS thuisbatterijen hebben meer dan 10 sub-dochterondernemingen die lokale diensten leveren en meer dan 60.000 systemen die actief zijn in meer dan 60 landen, waardoor miljoenen mensen kunnen leven met betrouwbare, toegankelijke en schone energie.

Alpha ESS werd opgericht in 2012 en is gespecialiseerd in energieopslag. Dankzij hun lithium-ion-technologie is het bedrijf een pionier in de markt.

Met sterke, gepatenteerde Duitse technologieën en een eigen slim energiebeheersysteem heeft Alpha ESS thuisbatterijen de visie om het gebruik van groene energie voor iedereen toegankelijk te maken. Naast residentiële systemen ontwikkelt Alpha ESS ook oplossingen voor commerciële of industriële toepassingen.

 

Ondertussen is Alpha ESS uitgegroeid tot een toonaangevende, multinationale speler in de sector. Sinds 2 jaar zijn de prijswinnende producten ook verkrijgbaar op de Belgische markt. Daardoor is er ook in België professionele service ter beschikking en worden Belgische installateurs vakkundig technisch opgeleid en ondersteund.

Alpha-ESS thuisbatterijen: Smile B3, Smile 5, Smile-T10

Storion SMILE B3

De Alpha ESS thuisbatterijen voor woningen maken gebruik van zonne-energie om het elektriciteitsverbruik van een thuisnet rechtstreeks te bedienen, de thuisbatterijen op te laden en het overschot aan het elektriciteitsnet te leveren. Met behulp van een geïntegreerd regelsysteem en adaptieve logica regelt en optimaliseert het energiemanagementsysteem (EMS) de energiestroom om onder andere een maximaal PV-eigenverbruik te bereiken.

De Alpha ESS Smile B3 serie biedt ook geavanceerde lastverschuiving en on-demand laadbeheer, evenals een back-upfunctie in het geval van een stroomstoring. Maximale veiligheid en duurzaamheid worden geboden door de moderne lithium-ijzerfosfaatbatterijen met een robuuste metalen celbehuizing en een eigen BMS met temperatuur- en spanningsbewaking op celniveau.

 De Alpha ESS thuisbatterij SMILE B3 is het meest compacte batterijsysteem dat Alpha ESS aanbiedt. Hij is ideaal voor een kleinere, energiezuinige woning en vooral populair bij huishoudens die reeds over een zonnepaneleninstallatie beschikken.

Het SMILE B3 systeem kan 3 kW aan lasten van stroom voorzien en heeft standaard een opslagcapaciteit van 2,9 kWh.

Daarnaast heb je de flexibiliteit om bijkomende batterijen te plaatsen, tot in totaal 17,4 kWh.

Deze batterij is ook compatibel met het slimste energieplatform, Jabba Energy.

Alpha ESS Smile B3 thuisbatterij met 4 batterijen van 2,9 Kw.
Alpha ESS Smile B3
AlphaESS Smile B3

ALPHAESS SMILE-G3

De Alpha ESS SMILE G3 is beschikbaar in drie varianten. Een AC variant van 5 kW (kilowatt) en 2 hybride varianten van 3,8 en 5 kW. De 5 kW hybride variant is een alleskunner, heeft een scherpe prijs en is een perfecte match voor veel huishoudens. Op de 5 kW hybride SMILE G3 kunt u direct tot wel 10 kWp aan PV-panelen koppelen. Maar dat hoeft niet. Heeft u al zonnepanelen en een omvormer dan kunt u de SMILE G3 er gewoon naast zetten!

De SMILE G3 heeft daarnaast een unieke functie: grid-forming. Als het stroomnetwerk uitvalt, dan zorgt de SMILE G3 ervoor dat uw bestaande omvormer weer aangaat en u de thuisbatterij kunt blijven gebruiken zo lang de zon schijnt!

De SMILE G3 is een doordachte compacte unit en past daarom ook op plaatsen waar wat minder ruimte is. Hierdoor is deze thuisbatterij ideaal voor eengezinswoningen en retrofit toepassingen. Met een gewicht van net onder de 20 kg voor de basisunit is deze goed hanteerbaar.

Qua batterijopties kunt u kiezen voor de 3,8 kWh of de 10,1 kWh. U bent niet beperkt, op de G3 kunt u tot 4 * 3,8 kWh en 6 * 10,1 kWh batterijen koppelen!

De AlphaESS SMILE G3 is de perfecte keuze voor heel veel huishoudens. Mooi, slim, betrouwbaar én betaalbaar! 

AlphaESS Smile G3 thuisbatterij wit

Storion SMILE 5

De Alpha ESS SMILE 5 thuisbatterij is geschikt voor ruime woningen, met enkele grote elektrische verbruikers.

Dit systeem kan geplaatst worden bij een bestaande zonnepanelen-installatie of kan rechtstreeks aangesloten worden bij nieuwe zonnepanelen. De Alpha ESS SMILE 5 omvormer kan 4,6 kW (afhankelijk van aantal en soort batterijmodules) aan verbruikers simultaan van stroom voorzien.

De opslagcapaciteit van de batterij begint vanaf 5,7 kWh en is uit breid baar tot 34,2 kWh.

De Alpha ESS thuisbatterij is ook compatibel met het slimste energieplatform, Jabba Energy.

In geval van stroomuitval maakt de geïntegreerde hybride omvormer een ononderbroken stroomvoorziening en automatische noodstroomwerking in het hele huis mogelijk. Conventionele zonnepanelen-systemen daarentegen schakelen uit bij een stroomstoring. Met geschikte systemen gaat er minder energie verloren door de directe koppeling van de zonnepanelen met de batterij, kan de batterij zelfs worden opgeladen in geval van stroomuitval en is de voeding voor een langere periode gegarandeerd.

In de hybride modus kan de batterij in de SMILE 5 tegelijkertijd ook elektriciteit van andere opwekkingssystemen, zoals een bestaand zonnepanelen-systeem of een WKK-installatie, absorberen en opslaan. Deze bijzondere eigenschap maakt de hybride systemen van Alpha ESS thuisbatterijen tot echte allrounders en zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit.

AlphaESS Smile 5 home battery
Alpha ESS Smile 5 thuisbatterij
Alpha ESS Smile 5 thuisbatterij

Storion SMILE T10 HV

De Alpha ESS SMILE T10 HV thuisbatterij zijn populair bij de grotere huishoudens en kleine bedrijven.

De omvormer van een Alpha ESS SMILE T10 HV-systeem kan 10 kW aan verbruikers voeden (afhankelijk van het aantal batterijmodules). Het systeem kan rechtstreeks aangesloten worden bij het plaatsen nieuwe zonnepanelen, of geïntegreerd worden in een bestaande zonnepanelen installatie.

De minimum opslagcapaciteit van de Alpha ESS SMILE T10 HV-batterij is 8,2 kWh. Deze is uitbreidbaar met batterijmodules van telkens 8,2 kWh, tot maximaal 49,2 kWh.

Deze Alpha ESS thuisbatterij is ook compatibel met het slimste energieplatform, Jabba Energy.

Alpha ESS thuisbatterijen  bestaan enkel uit lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) vanwege de hoge veiligheid en lange levensduur. LiFePO4-cellen zijn intrinsiek veilig en hebben geen geheugeneffect. Ze worden met name gekenmerkt door hun hoge cyclusstabiliteit, hoge efficiëntie en hoge laadstromen. Bovendien zijn LiFePO4-batterijen bijzonder milieuvriendelijk onder lithiumbatterijen, omdat het gebruik van zware metalen, zoals kobalt of lood, volledig achterwege kan blijven.

Alpha ESS Smile 10 HV thuisbatterij duo
Alpha ESS Smile 10 HV
AlphaESS Smile 10HV thuisbatterij installatie

Alpha ESS portable power station

Alpha ESS draagbaar power station is gemakkelijk mee te nemen voor buitenactiviteiten en noodstroomvoorziening voor gezinnen. Dit is een lifestyle change-maker en het droomapparaat voor avonturiers.

Het Alpha ESS Draagbaar Powerstation bestaan in 2 varianten:

BLACKBEE 1000
1 kW1,036 kWh

Dit draagbaar Powerstation van 1 kW / 1.036 kWh kan tot 12 apparaten tegelijk ondersteunen, is gemakkelijk mee te nemen (11 kg) en ideaal voor buitenactiviteiten zoals pick-nick, vissen, strand, camping en noodstroomvoorziening voor huizen.

Altijd stroom in de buurt

BlackBEE 1000 W Power Station

BLACKBEE 2000
1,6 kW2.203 kWh
Deze draagbare krachtcentrale van 2,2 kWh beschikt over een VDA-batterijmodule en een BMS met dubbele back-up, wat u de ultieme veiligheid biedt. Het dekt bijna al uw huishoudelijke apparaten die zowel binnen als buiten nodig zijn en kan 15 apparaten tegelijkertijd ondersteunen. 

AlphaESS Balackbee 2000

Waarom kiezen voor Alpha ESS thuisbattterijen

  • Bespaar geld.

  • Milieuvriendelijk

  • Alpha Ess wint topmerk PV Storage Award

  • Back-up vermogen

  • Een systeemintegrator voor energieopslag die een compleet vermogensbereik afdekt

  • Energie-onafhankelijkheid.

  • Compatibel met zowel retrofits als nieuwe installaties

  • Lithium-ijzerfosfaat, de veiligste chemie van elk batterijtype.

  • Meerdere bedieningsmodi beschikbaar

  • Duits design, lange levensduur en fantastische prestaties.

Waarom AlphaESs batterij
Veilig voor het milieu

Lithium-ijzerfosfaat,
de veiligste chemie van alle batterijtypes

Compatibel

Compatibel met beide
nieuwe installaties en retrofits

reliability.webp

Duits design,
uitstekende prestaties
en lange levensduur

Multifunctioneel

Veelvoud
werkingsmodussen beschikbaar

bottom of page