google-site-verification=wn2WQa3dTzWH-AtzYQLQKqaCysuGFwIWcjOPbHUqpek
top of page
Swiss Solar

Swiss Solar zonnepanelen installeren.
IBEX Topcon technologie. 

Swiss Solar zonnepanelen is een onafhankelijk Europees bedrijf, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen over de hele wereld, met het hoofdkantoor in Zug, Zwitserland.

Onze missie

De toekomst, zoals wij die zien, is een wereld van overwonnen elementen en een onbeperkte hoeveelheid schone energie. Ons doel is om het dichterbij te brengen en iedereen vandaag te verbinden met de bron van deze energie.

 

Ons heden

Swiss Solar zonnepanelen zijn gebaseerd op innovatieve technologieën: wij produceren alleen monokristallijne modules van 9BB tot 16BB.

 

Onze strategie

Swiss Solar streeft ernaar om wereldwijd uit te breiden om klanten snel toegang te bieden tot onze diensten en producten.

We verhogen voortdurend de investeringen in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten om klanten alleen state-of-the-art oplossingen te bieden die hen in staat stellen projecten met de laagste LCOE te implementeren.

Onze toekomst

De strategische visie en ambities van ons internationale Swiss Solar-team geven ons vertrouwen in het bereiken van onze doelen, en continue monitoring van prestaties en het aanpassen van doelen stellen ons in staat om een positie op hoog niveau te behouden op het gebied van geïntegreerde fotovoltaïsche oplossingen.
De hoofdactiviteit is de ontwikkeling, productie en levering van innovatieve zonnecelsystemen en zonnepanelen.

  • Van zwart frame tot volledig zwart, van transparant tot glas-glas inclusief MWT-technologie;

  • in 2023, capaciteit van productiecellen en zonnepanelen 1,5 GW.

Zij verbeteren voortdurend het vermogen, de prestaties en de betrouwbaarheid van Swiss Solar zonnepanelen om hun technologische voorsprong op de markt te bereiken en 's werelds toonaangevende leverancier van innovatieve zonnepanelen te worden.

Veelbelovende markten

In 2020 werd zonne-energie goedkoper dan steenkool als bron van elektriciteit in markten als de VS, EU-lidstaten en Latijns-Amerika, zegt Swiss Solar.

Volgens onderzoek van het Internationaal Energieagentschap zal gedistribueerde PV bijvoorbeeld goed zijn voor bijna 40% van de nieuwe capaciteitstoevoegingen in Brazilië in 2021-2022. Er is ook een hausse in chili's utility-scale zonne-energie markt. Over het algemeen wordt verwacht dat de zonne-industrie van het land het komende decennium snel zal groeien en de situatie is hetzelfde in Mexico.

Overheidsprogramma's en subsidies voor zonne-energie zijn populair in zowel België als de rest van europa, wat helpt om de acceptatie van bifaciale PV-technologie in deze markten te versnellen. In overeenstemming met gegevens van de U.S. Solar Energy Industries Association (SEIA), passeerde de Amerikaanse zonne-industrie 100 GW aan geïnstalleerde zonnecapaciteit in het eerste kwartaal van 2021.

Volgens adviesbureau Wood Mackenzie zullen bifaciale modules in 2024 goed zijn voor 17% van de wereldwijde pv-modulemarkt. ITRPV (de International Technology Roadmap for Photovoltaic) heeft verder voorspeld dat het marktaandeel van dergelijke modules tegen 2030 met minstens 35% zal toenemen.

Door te investeren in de grootschalige productie van bifaciale zonnepanelen van meer dan 500 Wp groot, kan Swiss Solar deze veelbelovende markten betreden met een gewild product.

Langere garanties
Met een grote vraag naar bifaciale zonnepanelen moeten garanties die slechts een minimale basis van elektriciteitsproductie garanderen, toenemen. De productie van zonnepanelen zal tot op zekere hoogte afnemen, maar ze mogen niet meer dan 10-20% verliezen over 25 jaar.

Over het algemeen dalen de prestaties met 0,5 tot 1% per jaar. In de regel garandeert een prestatiegarantie 90% productie gedurende de eerste 10 jaar en 80% gedurende maximaal 25 jaar. Deze garanties van 25 jaar vormen echter een enorm financieel risico voor fabrikanten. Vanwege de duurzaamheid van Swiss Solar bifaciale zonnepanelen en hun vermogen om verschillende soorten degradatie te doorstaan, wordt verwacht dat deze panelen een langere levensduur hebben. Hierdoor hebben ze langere garanties.

Swiss Solar besteedt bijzondere aandacht aan de kwaliteit van haar producten en voert verplichte monitoring van moduleparameters en testen van afgewerkte producten uit tijdens het productieproces.

Deze aanpak voorkomt dat producten van slechte kwaliteit klanten bereiken. Daarom heeft het bedrijf zijn product garantie verhoogd tot 25 jaar.

bottom of page